Faciliteiten

Emotionele pijn bij verlies en/ of bijzondere omstandigheden.

Wanneer is er sprake van emotionele pijn? ( ziekte, trauma, scheiding en meer…)

-Denk aan een ernstig ziek, gehandicapt, dementerend familielid. Familieleden die hiervoor onder behandeling zijn en misschien komen te overlijden, of overleden zijn.
-Kinderen die zelf ziek zijn en daarvoor behandeling moeten ondergaan, of al gehad hebben.
-Traumatische ervaring door ongeluk, werkeloosheid, verhuizing van kinderen zelf en/of (groot)ouder(s). Hierdoor ontstaat extra druk op het hele gezin.
-Scheiding die volop bezig is, of al langer geleden. Kinderen zijn flexibel, maar dragen heel wat met zich mee. Meer dan de ouder zich soms zelf beseft.
-Gevoelige zaken rondom emoties die hier nog niet genoemd zijn.
Als leerkracht en counselor emotionele pijn wil ik vraagbaak zijn in moeilijke omstandigheden.
Ouders en collega’s wil ik zover dit mogelijk is helpen en ondersteunen in het maken van keuzes, stellen van prioriteiten, adviezen geven.

Schroom niet.
Samen kunnen we op zoek naar een weg in de rollercoaster van emoties.

Soms zijn eenvoudige aanpassingen, gewoontes, afspraken, tips al een weg naar weer verder kunnen met dezelfde bagage, maar met een lichter gewicht.

Tanja Moeliker-Hamelink

SOCIALE VAARDIGHEID TRAINING BIJ JUF ALEXIA

Naast kennis blijkt onze SOCIAAL EMOTIONELE INTELLIGENTIE ook een steeds grotere rol te spelen om zo succesvol mogelijk te kunnen leren en functioneren.
SPELENDERWIJS gaan we daarom op de Prins Willem van Oranjeschool zo lastige situaties aan of laten we zien wat er in ons hoofd omgaat en speelt, tijdens deze vaardigheid training.

- We spelen SPELLETJES om inzicht te krijgen in hoe we ons voelen en handelen in bepaalde omstandigheden of hoe we prettig en fijn om kunnen gaan met elkaar.
- We doen OPDRACHTEN om ons bijvoorbeeld te leren inleven in de ander.
- Of we doen we OEFENINGEN onder andere om onze stevigheid en ons leiderschap te vergroten.
- En met een INDIVIDUELE of GROEPSOPSTELLING met houten poppetjes op tafel kan je je interne beleving meer extern maken.