Voorjaar in 3b.

7 april 2018

Laatste nieuws uit groep 3b.

Afgelopen week hebben we weer het A4tje meegegeven met hierop de rekenstof die we aanbieden in het komende blok. 

Met lezen zijn we intussen aan het werken in Kern 9, waarin we volop bezig zijn met proefjes doen en omschrijven wat we hiervoor nodig hebben en wat we zien gebeuren. Kijkt u eens op www.veiliglerenlezen.nl , onder "inspiratie", kopje: leren lezen: wat leert je kind in kern 9? Dan: tips voor spelletjes, Tip 3 is een leuk techniekspel, waarvan je de lotto- en spelkaartjes kan downloaden.

Sinds de voorjaarsvakantie wordt er 1 x per week gelezen in niveaugroepjes, met leerlingen uit groep 8. Erg nuttig, want op deze manier komt iedere leerling lange tijd aan de beurt om hardop te lezen.

Afgelopen vrijdag vierden we onze verjaardag, wat waren de kinderen prachtig verkleed en wat zijn we verwend! Er werd een eierkoek versierd met heerlijke snoepfrutsels, de polonaise ontbrak niet en natuurlijk hebben we bingo gespeeld met voor ieder een klein prijsje. 

Afgelopen week is ook het kunstproject van start gegaan, met een voorstelling in de hal. Onze groep werkt de komende weken over Andy Warhol.

Komende dinsdag is er een voorstelling vanuit het cultuurmenu: Circus Koekepan, nog een verrassing wat dit is!

Er zijn weer 2 nieuwe mapjes foto's toegevoegd, eentje met groepslezen en lentewerkjes en 1 mapje met foto's van onze verjaardagsviering.

Groeten, de juffen van groep 3b.